ecoMass®’ı sektör temsilcilerine ve akademisyenlere anlattık
ecoMass®’ı sektör temsilcilerine ve akademisyenlere anlattık

3. Uluslararası Hayvan Besleme Kongresi’nde üretim prosesi şirketimize ait olan tescilli ürünlerimizden ecoMass’ı sektör temsilcilerine ve akademisyenlere anlattık.

Yem katkı sektörünün lider firması İntegro olarak, 17-20 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 3. Uluslararası Hayvan Besleme Kongresi’ne katıldık. Kongre kapsamında Dr. Engin Ünay, üretim prosesi şirketimize ait ecoMass’ın Hayvan Beslemede Kullanım İmkanlarının ve faydalarını anlattığı bir sunum gerçekleştirdi.

ecoMass’ın yerli üretim olması sebebi ile fiyatının ithal protein kaynaklarına göre daha uygun olduğunu ve rasyon maliyetini azalttığını belirten Ünay, ürünün hayvan beslemede protein kaynakları yönünden dışa bağımlılığı azaltacağının da altını çizdi.

ecoMass’ın %52 HP içeriğiyle hayvanlar için muhteşem bir protein kaynağı olduğunu ifade eden Ünay, “Yapılan araştırmada: 1 ton kesif yem içerisinde %8 oranında ecoMass içeren yemlerle beslenen Ruminant hayvanların, yemleri severek tükettiği, süt verimi ve süt kompozisyonu parametlerinin iyileştiği, fertiliteyi etkileyecek şekilde kan üre azotunu yükseltmediği, hayvanların diğer gerçek protein kaynakları gibi ecoMass’tan faydalandığını bir kez daha tespit ettik” diye konuştu.