Silajınızın besin değerlerini yıl boyunca koruma altına alın!
Silajınızın besin değerlerini yıl boyunca koruma altına alın!

Türkiye’deki silaj yapım şartlarına özel olarak geliştirilen JetSilaj Yonca ile yetiştiriciler, silajlarından yüksek verim alıyor. JetSilaj Yonca, silajda etkin koruma sağlayarak, küflenmeyi engelliyor, hasattaki tazeliği ve besin değerlerini yıl boyunca koruma altına alıyor.

Ülkemizde çayır mera alanlarının kısıtlı, otlatma mevsiminin sınırlı oluşu ve kış aylarında hayvanların kaba yem ihtiyacı önemli bir problem olmasından dolayı silaj yapımı büyük önem taşıyor. Dünyada en çok yetiştirilen yem bitkisi olan yonca da silaj için en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor.

Yem bitkilerinin kraliçesi olarak adlandırılan yonca, tarımı yapılan tüm yem bitkilerinden daha yüksek bir yem değerine sahiptir. Birim alana protein verimi de yüksek olan yoncanın kuru ve yeşil otu her türlü hayvan için lezzetli ve besleyicidir. Yonca ve diğer yeşil ot gruplarının kurutularak saklanması sonrası besin kaybı ve fireleri önlemek, daha az birim alanda muhafaza etmek için silaj yapımı önerilir.

Silaj yapımını kolaylaştırıyor.

İntegro olarak Türkiye’de hayvancılığın gelişimine önemli katkılar sunuyoruz.Türkiye’deki silaj yapım şartlarına özel olarak geliştirdiğimiz JetSilaj Yonca ile yetiştiricilerin silajlarından yüksek verim almasını sağlıyoruz.

Hasattaki tazeliği ve besin değerlerini yıl boyu koruyan JetSilaj Yonca, silaj kayıplarını minimuma indiriyor. 2 çeşit laktik asit bakterisi ve 1 tür enzimden oluşan Jet Silaj Yonca’nın içerisindeki laktik asit bakterilerinin her biri, fermantasyonun farklı zamanlarında faaliyet göstererek laktik asit üretiyorlar. Ürün içerisinde bulunan enzimler de laktik asit üretimini hem hızlandırıyor hem kolaylaştırıyor.